NIS na prestižnoj konferenciji o ljudskim resursima

BM

U kolektivni ugovor NIS-a ugrađeni tradicija koju nose kolektivni ugovori i najmodernija HR praksa.

Kolektivni ugovori u NIS-u spoj su tradicije koju nose kolektivni ugovori i najmodernije HR prakse. Odnosno, grejding sistem, performance menadžment, evaluacija kompetencija i motivacioni sistemi su ugrađeni u Kolektivni ugovor NIS-a koji se po tome razlikuje od tipičnog Kolekitvnog ugovora drugih kompanija, istakla je Nataša Stamenković, HR direktor NIS-a na HRM Kongres Srbija 2018 koji je održan u Beogradu.

Nataša Stamenković je govorila u okviru panela Sindikat, koji se bavio odnosima sindikata i poslodavaca, kao i značajem sindikalnih organizacija u kompanijama na ovom skupu posvećenom upravljanju ljudskim resursima.

Na ovom panelu se govorilo o važnosti dobrih odnosa između sindikata i poslodavaca za uspešan razvoj svake kompanije u kojoj postoji sindikalno organizovanje. Nataša Stamenković je govorila o dobroj HR praksi NIS-a, socijalnom dijalogu kao načinu rešavanja problema ili spornih pitanja i kvalitetnim kolektivnim ugovorima u NIS-u i zavisnim društvima.

Osim NIS-a na panelu posvećenom odnosu sindikata i poslodavaca svoja viđenja i stavove podelili su i predstavnici kompanija Telekom Srbija, Elektromreža Srbije, DDOR Novi Sad, „Er Srbija, Atlantik Grupa, kao i  predstavnik Saveza Samostalnih Sindikata Srbije.

HRM Kongres Srbija 2018 okupio je 20 vodećih HR direktora iz Srbije, kao i više od 200 profesionalaca iz ove oblasti koji su kroz panele i diskusije razmenjivali iskustva i iznalazili rešenja iz oblasti upravljanje ljudskim resursima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...