Tilerson: nisam nikad sumnjao u duševno zdravlja Trampa

M. L.

U knjizi "Vatrena zloba" novinara Majkla Volfa tvrdi se da saradnici predsednika Trampa smatraju za "infantilnog" i "polupismenog"
Washington, 09.01.2018 - američki predsednik Donald Tramp na sastanku u Vašingtonu posvećenom imigraciji

Šef diplomatije SAD Reks Tilerson (Rex Tillerson) izjavio je da nikad nije sumnjao u duševno zdravlje predsenika Donalda Trampa (Trump). On je tako reagovao na upravo objavljenu knjjigu novinara Majkla Volfa (Michael Volff) "Vatrena zloba: Unutar Trampov Belog Doma" u kojoj se tvrdi da saradnici Trampa smatraju "infantilnog" i "polupismenog".

Ova knjiga podigla je veliku prašinu u SAD a pravnici predsednika Trampa su već zapretili Volfu u izdavaču knjige tužbom a pokušali su i da zaustave distribuciju knjige. To je, unekoliko, otežalo pojavu knjige u javnosti, pa je tako puštena u prodaju u petak umesto u utorak, kako je ranije bilo najavljeno. Sam Tramp je izjavio da nikad nije odobrio Volfu ulazak u Beli Dom, kao i da je njegova knjiga puna laži.

knjiga-tramp-s

London, 09.01.2018 - primerci knjige Majkla Volfa (Michael Wolff) "Vatra i bes: U Trampovoj Beloj kući" (Fire and Fury: Inside the Trump White House) u knjižari u Londonu

"Nemam nikakav razlog da sumnjam u njegovu duševnu kondiciju", izjavio je Tilerson o svom šefu. Napomenuo je, ipak, da Tramp "nije tipični predsednik, kakve znamo iz prošlosti".

"Mislim da je to opštepoznato. Zbog toga su ga Amerikanci i izabrali", dodao je on.

Volf je juče u intervjuu televiziji NBC izjavio da svi ljudi iz okoline predsednika sumnjaju u njegove sposobnosti da vlada  zemljom.

U svojoj knjizi Volf, između ostalog, navodi da su saradnici morali često u svom radu da Trampa uvode u probleme, skoro kao malo dete.

"Nije prerađiívao informacije kako se to obično radi. Ni je čitao. Nije čak materijale ni prelistovao. Neki su smatrali da je praktično bio polupismen".


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...