Čepom do osmeha i do Ginisa

BM

Sastavljanjem mozaika od plastičnih čepova Čepom do osmeha istoimena humanitarno-ekološka organizacija, koju u okviru programa Zajednici zajednmo podržava NIS kandidovala se za Ginisov rekord.

Humanitarno-ekološka organizacija Čepom do osmeha kandidovala se za svetski, Ginisov rekord u veličini mozaika napravljenog od plastičnih čepova 30. septembra u Novom Sadu.

U sklapanju mozaika površine 621 kvadratni metar na centralnom trgu u Novom Sadu učestvovalo je 300 volontera iz svih krajeva Srbije, a od čepova je između ostalog napravljena i  bela golubica kao simbol grada Novog Sada, kao i poznati sat sa Petrovaradinske tvrđave.

NIS-Ginis

Čepom do osmeha je humanitarna akcija recikliranja čepova sa ciljem obezbeđivanjem sredstava za pomoć deci sa invaliditetom, u okviru koje je do sada prikupljeno 100 tona plastičnih čepova i pomognuto osamnaestoro mališana. Kompanija NIS prepoznala je značaj ovog projekta i podržala ideju kupovinom kombija KombiČep u okviru programa Zajednici zajedno, kao i prikupljanjem više od 500.000 čepova.

Manifestacija sklapanja mozaika u organizaciji Čepom do osmeha je, takođe, veoma značajna za međunarodnu promociju Novog Sada i Srbije, posebno imajući u vidu činjenicu da je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...