Engleski Melanije Tramp - inspiracija duhovite reklame

M. Lazarević

Jedna zagrebačka škola za strane jezike postavila je bilborde kod Zagreba s Melanijinom slikom i tekstom "Just imagine how far you can gow with a litl bit of english". Posle pretnje tužbom advokata američke "prve dame" odstranila ih je ali je reklama učinila školu poznatom
(foto, Bilbord sa reklamom za školu jezika, sličan liku i delu prve dame Amerike)

Jedna hrvatska škola za jezike iskoristila je, kako javljaju agencije, više nego uspelo i duhovito, nevolje koje 47-godišnja supruga američkog predsednika Donalda Trampa (Trump), Melanija Tramp (rođena Knavs), poreklom iz susedne Slovenije, ima sa engleskim jezikom -  iako u SAD živi već više od 21 godinu, u ljubavnoj vezi sa ovim milijarderom, potonjim političarem, 19 godina, a u braku 12 godina. Njen engleski sa izrazitim stranim akcentom, siromašan rečnik i javni gafovi u izražavanju postali su predmet mnogih viceva i ismejavanja na društvenim mrežama.

To je inspirisalo hrvatsku školu za jezike (ime joj ne treba pominjati, dovoljno je već postigla) da postavi bilbord na prometnom auto-putu blizu Zagreba, sa fotografijom koja jako podseća na Melaniju (ali ne mora da bude njena) i tekstom na engleskom "Just imagine how far you can gow with a litl bit of english", tojest: "Zamislite samo koliko daleko  možete stići sa tako malo znanja engleskog".

Advokatkinja koju je Melanija angažovala „u deželi“, zapretila je sudskim sporom pomenutoj zagrebačkoj jezičkoj školi ukoliko ne ukloni te biborde, na šta je škola odmah  pristala.

"Zadovoljna sam time što je škola priznala da je narušila zakon i spremna je da odstrani bilborde i reklame na fejsbuku", izjavila je advokatkinja Nataša Pirc-Musar, dodavši da "g-đa Tramp razmatra i dalje moguće pravne korake". Škola se izvinila supruzi američkog predsednika ali tekst izvinjenja, prema advokatici, mora objaviti u hrvatskim i slovenačkim novinskim agencijama.

"Jako žalimo što su bilbordi bili pogrešno shvaćeni kao nastojanje da se američka prva dama ismeje", saopštio je portparol škole.

Lik bivše modelke, koja je otišla u SAD sa 20 godina i ambicijom da napravi veliku karijeru u toj profesiji, sada se često, naročito u Sloveniji, gde su preponosni na nju, koristi u reklamne i komercijalne svrhe - lik joj se pojavljuje, prema agenciji AP, na donjem rublju, pakovanjima slatkiša, čak i na turističkim reklamama...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...