Putin, u svetu, kredibilniji od Trampa!

ML

To je pokazalo istraživanje javnog mnjenja sprovedeno u nekoliko desetina zemalja u kojima živi više od polovine čovečanstva
(foto, Putin i Tramp rukuju se 7. jula u Hamburgu tokom skupa G-20)

Ruski predsednik Vladimir Putin u nizu zemalja - američkih saveznika uživa veće poverenje nego američki predsednik Donald Tramp. To je najmarkantniji rezultat iz ankete agencije Pju riserč (Pew Risearch) koja je u nekoliko desetina zemalja poredila poverenje koje uživaju lideri dve vojno-politički najmoćinije zemlje sveta.

Istraživanje je, kako javlja AP, sprovedeno u nekoliko članica NATO i EU, zatim Japanu, Južnoj Koreji i još u nekoliko desetina drugih zemalja, ukratko - u zemljama u kojima živi više od polovine čovečanstva.

putin-tramp-3

Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su u Hanburgu 7. jula u prijateljskom tonu i zadržali se znatno duže nego što je bilo planirano

Sve u svemu nijedan od ove dvojice nije prošao slavno u anketi. Ali,  neočekivano se pokazalo da je Tramp manje kredibilan čak i u zemljama koje imaju tesne veze sa SAD i u SAD gledaju kao svog zaštitnika. U Grčkoj, Nemačkoj, Turskoj, Mađarskoj, Francuskoj, Italiji, Španiji... ljudi veruju da je Putin korisniji svetu! Nasuprot tome, u V. Britaniji, Kanadi, Holandiji i Poljskoj, kao i u Australiji, Izraelu i Flipinima, ima kakvu-takvu prednost u odnosu na Putina. U celini, kredibilnost obojice je dosta niska i ne prelazi 60 posto. U evropskim zemljama, ipak, Putin generalno nešto slabije stoji.  

Najveće poverenje Putin u odnosu na Trampa Putin ima u Nemačkoj i Grčkoj - u te dve zemlje on ima veće poverenje za 14 odnosno 31 procenat.

Najveće poverenje - skoro 30 posto veće nego Putin, Tramp ima u Izraelu, zatim u Poljskoj i Nigeriji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...