Noć muzeja - virtuelna potraga za naftom

BM

Zanimljive priče o prvim naftnim bušotinama u Srbiji, razvoju benzinskih stanica, kao i interaktivne sadržaje, koji pokazuju na koji način se traži “crno zlato” mogli su, u okviru Noći muzeja, da vide posetioci NIS-ovih muzeja u Novom Sadu i Kikindi.

Kompanija NIS otvorila je vrata svojih muzeja u Novom Sadu i Kikindi u okviru Noći muzeja, tako da su posetioci imali priliku da vide postavke koje svedoče o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u Srbiji – energetike.

Kompanija je ovom prilikom predstavila eksponate velike vrednosti, zanimljive priče o prvim naftnim bušotinama u Srbiji, razvoju benzinskih stanica, ali i interaktivne sadržaje koji pokazuju na koji način se traži “crno zlato”. Pored toga, posetioci muzeja NIS-a mogli su da steknu uvid u to kako se ova industrija menja i kako će potraga za naftom izgledati u budućnosti.

Tako je publika u Novom Sadu imala priliku da učestvuje u potrazi za naftom, kroz spoj najsavremenije naučne tehnologije iz raznih inženjerskih disciplina na terenu i u laboratoriji. Najmlađim posetiocima bio je interesantan interaktivni prikaz pronalaženja nafte i gasa kroz zanimljive igrice, a mladi istraživači su imali priliku da vide i kojim se sve putevima kreće nafta.

NIS-noc-muzeja

Za sve posetioce muzeja u Kikindi NIS je obezbedio prikaz bogate riznice nastanka i porekla nafte u našoj zemlji. Među izloženim eksponatima publika je mogla da zaviri i u istoriju domaće naftne industrije, viđenu kroz NIS-ove korporativne časopise iz različitih perioda razvoja kompanije, a prisutni su mogli da učestvuju i u zanimljivim igrama, poput sklapanja tematskih slagalica i pogađanja skrivenih predmeta.

Ovogodišnja jubilarna, 15. Noć muzeja održava se u više od 50 mesta širom Srbije. Ovo je osma godina zaredom da NIS učestvuje u manifestaciji i, ujedno, jedinstvena prilika da kompanija upozna širu javnost sa svojim poslovanjem, tradicijom, ali i perspektivama naftne industrije koja je u velikoj meri doprinela razvoju zemlje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...