Priroda Vojvodine u objektivu ljubitelja prirode

BM

Dan zaštite prirode u NIS-u obeležen izložbom fotografija o prirodi Vojvodine devet izvanrednih fotografa, stručnjaka i ljubitelja prirode, koji su svojim delima pričaju specifičnu priču, sa željom da se priroda sačuva za buduće generacije.

Povodom 11. aprila, Dana zaštite prirode, u Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu svečano je otvorena izložba vrhunskih fotografija o prirodi Vojvodine.

Izložbu je, u saradnji sa NIS-om, pripremio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode – ustanova koja je posvećena zaštiti prirode i prirodnih dobara na prostoru Autonomne pokrajine Vojvodina.

Cilj ove jedinstvene izložbe pod nazivom Priroda Vojvodine je edukacija javnosti o značaju očuvanja životne sredine za buduće generacije, kao i upoznavanje sa lepotom i raznovrsnošću prirode koja nas okružuje.

Na izložbi je predstavljeno 40 fotografija devet izvanrednih fotografa, stručnjaka i ljubitelja prirode. U ove fotografije je uloženo puno znanja, strpljenja, kvalitetne fotografske tehnike, a posebno ljubavi. Svaka fotografija nosi specifičnu priču, ali i želju da se priroda sačuva za buduće generacije. Autori fotografija su: Jožeš Gergelj, Jaroslav Pap, Jovan Lakatoš, Katarina Paunović, Geza Farkaš, Predrag Kostin, Dragiša Savić, Vladimir Dobretić i Darko Timotić.

Na otvaranju izložbe su govorili: Ulrih Pebal, direktor Funkcije za HSE u NIS-u, Brankica Tabak, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, dr Biljana Panjković, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Jožeš Gergelj, jedan od autora fotografija.

NIS-priroda

Izložba je deo zajedničke kampanje NIS-a i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode pod nazivom Brini se o prirodi, u okviru koje će biti organizovana i projekcija dokumentarnog filma Reka života-Dunav, autora dr Olivera Fojkara, o zaštićenim prirodnim dobrima duž Dunava u Srbiji.

Na odabranim benzinskim stanicama NIS-a u Vojvodini vozačima se, u okviru ove kampanje, dele lifleti sa osnovnim informacijama o zaštićenim prirodnim dobrima u Vojvodini i preporukama za ponašanje posetilaca u cilju očuvanja ovih bisera prirode.

Poštovanje principa održivog razvoja u NIS-u podrazumeva suštinsku brigu o zaštiti životne sredine kroz realizaciju različitih projekata usmerenih na strogo poštovanje najviših ekoloških standarda, efikasno i odgovorno korišćenje raspoloživih resursa, povećanje energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije. Aktivnosti i rezultati NIS-a u domenu zaštite životne sredine stalno se unapređuju sa ciljem razvoja ekološke svesti pojedinaca i čitave zajednice.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...