U Kikindi otvoren muzej NIS-a

BM

Bogata istorija jedine kompanije koja se u Srbiji bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte i gasa predstavljena je u Muzeju NIS-a u Kikindi.

U Kikindi je svečano otvoren Muzej NIS-a u kojem je predstavljena bogata istorija jedine kompanije koja se u Srbiji bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte i gasa.

Muzej je smešten u Kikindi, gradu na čijem području se nalaze neka od najznačajnijih naftnih polja NIS-a u Srbiji. Izloženi predmeti svedoče o istoriji istraživanja nafte i gasa dugoj više od šest decenija, ali i o celokupnom razvoju NIS-a. Izloženi predmeti obuhvataju kompanijske fotografije, dokumenta i makete naftnih polja, a posetioci mogu da pogledaju i vredne eksponate, kao što su su uzorci nafte, delovi stena, kao i naftaška oprema, poput dubinske pumpe i gasnog sidra.

Muzej su svečano otvorili Jevgenij Kapusta, zamenik direktora Bloka Istraživanje i proizvodnja NIS-a i Milan Borenović, direktor Pogona Severni Banat.

„Naša kompanija je kroz istoriju ostavila veliki trag na ovom području i otvaranje muzeja baš ovde, u Kikindi, je velika čast za sve nas, kao i sama mogućnost da odamo počast onima koji su bili pioniri proizvodnje nafte i od početka gradili naftnu industriju”, izjavio je Jevgenij Kapusta, zamenik direktora Bloka Istraživanje i Proizvodnja NIS-a.

Za posetioce, muzej je otvoren četvrtkom od 10 do 14 časova, a ostalim radnim danima posete se organizuju uz prethodnu najavu na telefon 064 888 2667.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...