Tesla, svetski pronalazač

D. Šešlija

Svečanom otvaranju izložbe o Nikoli Tesli u Madridu prisustvovalo više od 500 zvanica
(foto, postavka u izložbenom prostoru Fondacije Telefonika)

U uglednom madridskom izložbenom prostoru Fondacije Telefonika 12. novembra je otvorena jedna od najvećih i najkompleksnijih izložbi ikad postavljenih o Nikoli Tesli. Svečanom otvaranju postavke prisustvovalo je preko 500 zvanica, među kojima i veliki broj uglednih predstavnika iz španskog naučnog i društvenog života, predstavnika ambasada i srpske dijaspore u Španiji.

tesla-posetioci

Brojni Madriđani na otvaranju izložbe o Tesli

Veliki izložbeni prostor, na oko hiljadu kvadrata, bio je tesan da primi sve zainteresovane posetioce koje je prvi pozdravio potpresednik „Fondacije Telefonika“ Emilio Gilolmo Lopez. Nakon njegovog uvodnog obraćanja održan je okrugli sto na kojem su učestvovali autori izložbe Miguel Delgado i Maria Santojo, kao i zamenik direktora muzeja Nikola Tesla u Beogradu Vladimir Jelenković. Oni su govorili o Teslinom životnom delu kao i detaljima iz njegovog života. 

Tesla-ucesnici-svecan-otvaranja

Učesnici svečanog otvaranja izložbe

Otvaranju izložbe je bio prisustvovao i novi direktor muzeja Nikola Tesla Branimir Jovanović.
Ambasador Srbije u Španiji Danko Prokić je imao završnu reč, nakon čega su zvanice mogle da obiđu izložbu i prisustvuju koktelu.
Izložba će biti otvorena do 15. februara 2015. godine.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...