Istorija

PRVI LET AEROPUTA

Društvo za vazdušni saobraćaj - Aeroput zvanično je registrovano 7. juna 1927. godine, prvi avioni u Beograd su stigli početkom februara, a prva linija je otvorena 15. februara 1928. godine.

IZLOŽBA SA RASKRSNICE CIVILIZACIJA

Avganistan nije samo zemlja rata, razaranja i terorizma, već i života, kulture i umetnosti o čemu svedoče spaseni ostaci

NAJBOLJE I NAJGORE VREME

Knjiga o Vajmarskoj republici, potresnom eksperimentu sa demokratijom

PEĆINA SA TAJNOM O DREVNOM RIMU

Italijanski arheolozi su korak bliže otkrivanju tajni o jednoj od najstarijih legendi zapadne civilizacije

OKUPLJANJE ISTOČNONEMAČKIH ŠPIJUNA

Trebalo je to da bude prilika da se na akademskom nivou razgovara o špijunskim aktivnostima bivše Istočne Nemačke. Međutim, skup u Danskoj brzo se pretvorio u okupljanje starina koji pravdaju svoj špijunski rad.

VOZ SEĆANJA

Jedinstvena izložba o strahotama holokausta krenula je u petak na svoje šestomesečno putovanje. "Voz komemoracije", koji je posvećen nacističkim deportacijama dece i omladine, posetiće 30 gradova - od Frankfurta do krajnjeg odredišta Aušvica

POMORSKA POMPEJA

Piza je svakako najpoznatija po svom krivom tornju i jednom od najstarijih univerziteta, a arheolozi ovom gradu sada daju novu dimenziju jer se pod njim nalazi zadivljujuća flota antičkih brodova sa očuvanim telima posade i teretom koji je prevožen.

VATIKAN I TEMPLARI

Šta sve kriju Vatikanske arhive

KAKO JE NASTALA RUMUNIJA

Napoleon III ujedinio dunavske kneževine

VIZANTIJSKO CARSTVO - NEPREVAZIĐENA SLAVA UMETNOSTI

I živa, kosmopolitska civilizacija