Izložba o neispunjem snu Čeha i Slovaka - tunelu do Jadrana

Milan Lazarević, Prag

U Galeriji glavnog grada Češke i bivše Čehoslovačke, otvorena izložba o neobičnom, reklo bi se ipak, više sanjarskom nego realističkom projektu tunela od juga Češke do jadranske obale bivše Jugoslavije
(ilustracija, stari plan za kopanje tunela do Jadrana)

San o izlasku na (toplo) more je deo nacionalne duhovne istorije mnogih suvozemnih zemalja, bez izlaska na more. Takav san Česi i Slovaci hteli su da realizuju gradnjom železničkog tunela koji bi počinjao od južno-čeških Buđeovica, potom ispod Austrije, do najbližeg Jadrana tj do najbliže morske obale u tadašnjoj Jugoslaviji, do današnjeg slovenačkog dela Jadranskog mora.

cesi-tunel

O tom, danas zaboravljenom projektu iz 70-godina, iz vremena vladavine Gustava Husaka i takozvane normalizacije posle vojne intervencije i gušenja „Praškog proleća 68“, govori izložba, otvorena krajem protekle sedmice u Galeriji glavnog grada Praga. Glavni autor, profesor Karel Žlabek sanjario je na osnovu tehničkih i drugih stručnih znanja i mogućnosti kako da Česi dođu najkraće i najbrže moguće do najbližeg slovenskog mora, tj Jadrana, ne prolazeći kroz kapitalističku Austriju. Projektovanim tunelom bi se do Istre stizalo za svega dva sata! (koliko je to ispred vremena govori podatak da se i dan-danas sezonskim Jadran-ekspresom stiže iz Praga do Splita za 20 sati).

Gradnja tog tunela trajala bi 30 godina, koštala bi, prema sadašnjim cenama oko 120 milijardi evra i niko tada nije javno dovodio u pitanje ostvarivost projekta, kao što se niko nije ni pitao kako bi Austrijanci reagovali na to. Bilo je to vreme hladnog rata, kada se iz Čehoslovačke nije moglo slobodno putovati u „zapadne zemlje i Jugoslaviju“. To je bio, u stvari, glavni razlog zašto projekat nije bio razrađen do kraja u svim aspektima i u krajnoj liniji - ni realizovan.

Deo tog projekta, osim planova tunela, bilo je i veštačko ostrvo Adriaport koje bi pripadalo Čehoslovačkoj (ustupila bi zapadnoj slovenskoju braći tadašnja SFRJ) i na kome bi se železnička pruga kroz tunel završavala. (Upravo zato se izložba zove Povratak do Adriaporta). Sačuvani su do danas tehnički planovi gradnje svih deonica pruge duge 410 kilometara koje današnji stručnjaci ocenjuju da su bili znanto ispred vremena. 

adriaport

Realizaciji ovog projekta nikad se nije prišlo, autori su verovatno i sami znali da je to, ipak, samo utopija i deo šireg sna Čeha i Slovaka o izlasku na more. A najbliže je bilo to Jadransko, pripadalo je bliskim južno-slovenskim narodima, i na njemu su prvi turisti bili pre 100 i više godina upravo Česi...

Sada, kada se autoputem kroz Austriju i Sloveniju za pet-šest sati automobilom stigne do slovenačkog primorja bez zaustavljanja na granicama, taj san nije više tako bajkovit.  Ali, to ne znači da sećanje na taj san, iz vremena neslobode i drugih ograničenja koja sada ne postoje, nema smisla...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...