Industrija

Petrohemija opet radi

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji uspešno je pokrenuta posle jednomesečnog remonta.

NIS modernizovao Pogon Bitumen

Modernizacija otpreme bitumena iz Rafinerije nafte Pančevo pored ekonomskog efekta, jer se skraćuje vreme utovara auto i železničkih cisterni, doprinosi i zaštiti životne sredine.

HIP-Petrohemija bez zaostalih dugova

Sva preostala potraživanja HIP-Petrohemije poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine biće delimično konvertovana u kapital Petrohemije, a delimično otpisana, odlučio je danas Privredni sud u Pančevu usvajajući UPPR za ovu kompaniju.

Srbija pred velikim energetskim izazovom

Srbija mora pažljivo da prati situaciju u Evropi i svetu, jer se promene strahovito brzo dešavaju. Potrebno je napraviti realan presek svojih potencijala, sposobnosti različitih industrija.

NIS menadžment po ISO standardima

Sistemi NIS-a usaglašeni sa međunarodnim ISO standardima

Partnerstvo NIS-a i BASF-a – put do kvalitetnijih ulja, maziva i derivata

Naftna industriuja Srbije i nemačka hemijska kompanija BASF potpisali su sporazum koji treba da doprinese unapređenju kvaliteta proizvodnog programa i razvoju tehnologije proizvodnje naftnih derivata u NIS-u, što će doprineti daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftnih derivata. (foto: dr Tomas Narbeshuber, potpredsednik BASF-a za Jugoistočnu Evropu i Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet)

Norveške energetske kompanije režu investicije

Kompanije iz sektora nafte i gasa u Norveškoj već treću godinu uzastopno beleže pad investicija a zbog kolapsa cena sirove nafte snižavaju i prognoze za 2017. godinu.

Rumuni nagradili NIS-ov NAFTAGAS Naftne servise

Kćerka firma kompanije NIS, NAFTAGAS Naftni servisi, ogranak u Temišvaru, dobitnik je prve nagrade Trgovinske, industrijske i poljoprivredne komore rumunskog okruga Timiš u kategoriji malih preduzeća u naftno-gasnom sektoru. (foto: Miloš Ivanković, direktor ogranka firme u Rumuniji).

Bregzit stavlja puno izazova pred energetiku Velike Britanije

Devalvirana valuta, manjak pristupa evropskom novcu i nejasnoće oko članstva u evropskom privrednom prostoru i brojnim evropskim regulatornim telima za energetiku tek su deo poteškoća s kojima se Velika Britanija susreće nakon Bregzita, tektonskog poremećaja koji je zatresao EU. Kakvu energetsku i politiku zaštite životne sredine može sada voditi nezavisna, a opet itekako zavisna ostrvska zemlja?

HSE je religija

U Rusiji više nemamo sa kim da se takmičimo, a za dostizanje svetskog nivoa potreban nam je značajan pomak, rekao je u intervjuu za poslednji broj Sibirske nafte, internog časopisa Gasprom njefta Kiril Kravčenko, zamenik generalnog direktora za razvoj inostranih aktiva kompanije Gaspromnjeft, govorećio osnovnim pravcima razvoja sistema industrijske i ekološke bezbednosti, bezbednosti i zdravlja na radu.