NIS - bezbedno radno okruženje

BM

Na 2. Forumu izvođača u NIS-u sa predstavnicima 30 kompanija koje su angažovane na raznim poslovima u ovoj firmi razgovarano o upravljanju rizicima i stv.aranju bezbednog radnog okruženja za sve

Naftna industrija Srbije ima uspostavljen sistem za upravljanje rizicima u skladu sa politikom bezbednosti i zdravlja na radu. Jedan od elemenata pomenutog sistema je i Sistem za upravljanje bezbednošću izvođača - Contractor Safety Management (CSM). CSM ima za cilj da primenom raznih mera iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu spreči neželjene događaje poput povreda i šteta koje mogu izazvati izvođači koje je NIS angažovao za održavanje opreme, postrojenja ili objekata, obezbeđivanje objekata, investicione aktivnosti, transport robe, ljudi ili materijala, ishranu zaposlenih, građevinske radove i druge aktivnosti.

Od ove godine NIS je uveo praksu kvartalnog organizovanja foruma za upravljanje bezbednošću izvođača koji prvenstveno služi za upoznavanje partnera sa dobrom praksom, razmenu iskustava, te unapređenje bezbednosti i zdravlja u okruženju. U Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu u petak je održan 2. Forum izvođača posvećen upravljanju aktivnostima izvođača sa fokusom na rizicima na kojem je učestvovalo 30 kompanija. Na skupu je istaknuto da je cilj bolje komunikacije NIS-a i angažovanih izvođača, uz uspešnije sprovođenje svih zahteva iz bezbednosnih propisa, stvaranje bezbednog radnog okruženja za sve.

Primarni cilj NIS-a je da izvođači ispune sve zakonom propisane zahteve iz oblasti bezbednosti, zaštite na radu i zaštite životne sredine, kao i zahteve definisane internim standardima kompanije. Principi bezbednosti, zdravlja na radu i očuvanja životnog okruženja su definisani tokom celog perioda važenja svakog ugovora budući da izvođači često obavljaju poslove sa visokim rizikom, te da u slučaju nepoštovanja standarda bezbednosti mogu prouzrokovati povrede ili nesreće koje uključuju i druge osobe, u ovom slučaju, zaposlene i imovinu NIS-a, navedeno je u saopštenju iz ove kompanije.

„NIS kao društveno odgovorna kompanija veoma ozbiljno shvata bezbednost svih zainteresovanih strana, uključujući i naše izvođače. Forum je prilika da sa partnerima podelimo našu filozofiju upravljanja rizikom i da ih upoznamo sa ciljevima, područjima primene i benefitima koji će se realizovati primenom standarda bezbednosti na radu u cilju, pre svega, stvaranja bezbednog radnog okruženja za sve“, rekao je Dejvid Alison, direktor Funkcije za bezbednost, očuvanje zdravlja i životne sredine u NIS-u.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...