Simens otvara nova radna mesta u Subotici

BM

Sa novim porudžbinama otvaraju se nova radna mesta u Simensovoj fabrici u Srbiji, tako da će posao u Subotici dobiti više od 230 radnika.

Kompanija Siemens d.o.o Beograd planira da u svojoj fabrici u Subotici zaposli više od 200 ljudi za potrebe dodatne proizvodnje nastale usled povećanih porudžbina iz inostranstva. Već je primljeno 167 novih radnika, a u narednim danima biće još zapošljavanja.

„Planirano je da ta brojka dostige 232 novozaposlenih,“ kaže se u saopštenju Simensa uz konstataciju: „I pored ekonomske krize i nestabilnosti na svetskom tržištu, uspeli smo da održimo kontinuitet u proizvodnji, ali i da se svojim kvalitetom nametnemo novim klijentima i tržištima.“

Porudžbine idu uzlaznom putanjom, tako da će i broj zaposlenih pratiti taj trend.

„Simens u Srbiji nije odustao ni od jednog svog poslovnog plana i ove godine je jedan od najvećih izvoznika iz Srbije. Kao i svi delovi velikog Simens sistema, uvek se prilagođavamo potrebama tržišta i zahtevima naših kupaca. Nove porudžbine i novi zaposleni nas posebno raduju u godini u kojoj fabrika obeležava 10 godina od prve isporuke, 18. juna 2003. Godine,“ kaže Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o Beograd, i dodaje da je veliki uspeh kada od prvobitnih 12 radnika danas imate oko 700 zaposlenih u fabrici.

Kompanija Simens će uložiti u naredne tri godine dodatnih 10 miliona evra u fabriku generatora u Subotici, prvenstveno na usavršavanje proizvodnje. U proteklih godinu dana je u fabrici generatora pored dve postojeće hale izgrađena i treća, tako da sada proizvodni prostor obuhvata 28.000 kvadrata i predstavlja jednu od najmodernijih fabrika u regionu. Više od 14.500 generatora proizvedenih u ovoj fabrici izvoze se pretežno na evropsko, ali i na američko tržište, a svaka četvrta vetrenjača u Evropi se pokreće pomoću generatora proizvedenih u Subotici.

Zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanja rokova, procedura i standarda, kao i stalnim ulaganjima i u proizvodnju i u ljude, fabrika u Srbiji je među 26 najvećih u Simensovoj grupi


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...