Magnohromcima konačno isplaćene zarade

Izvor:   Fonet

Bivšim radnicima kraljevačkog Magnohroma, konačno, su isplaćene zaostale plate. Na rešenje ovog problema uticala je i kompanija RHI, najveći proizvođač vatrostalnih materijala u Evropi, koja je ozbiljno zainteresovana za kupovinu Fabrike vatrostalnih materijala.

Na račune više 2.750 bivših radnika Magnohroma u Kraljevu u ponedeljak je uplaćeno oko 375 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada, a time je svaki radnik dobio oko 80 odsto glavnice duga za zaostale plate.

„Posle više od mesec dana od dogovora u Ministarstvu ekonomije i odluke Vlade Srbije da se Magnohromu odobri hipotekarni kredit, koji će omogućiti isplatu zaostalih zarada, došli smo do kraja tog puta. Presudan uticaj da se Vlada opredeli za ovakvo rešenje problema imala je činjenica da je kompanija RHI, najveći proizvođač vatrostalnih materijala u Evropi, ozbiljno zainteresovana za kupovinu naše Fabrike vatrostalnih materijala,“ rekao je Đorđe Kosanović, zastupnik kapitala.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...