FAP-u uključena struja

Izvor:   Beta

Da bi završili ugovorenu proizvodnju i obezbedili novac za plaćanje dugovanja za utrošenu struju radnici FAP-a dogovorili dinamiku plaćanja zaostalih računa.

Fabrika automobila Priboj (FAP) nastaviće proizvodnju nakon pet dana prinudne pauze zbog isključenja struje, saznaje agencija Beta.

Radnici FAP-a su proteklu nedelju bila na prinudnom odmoru zbog fabričkog duga od više desetina miliona dinara za električnu energiju, a u međuvremenu je, kako saznaje Beta, priključena na elektromrežu, tako da bi proizvodnja sutra trebalo da bude normalizovana.

Generalni direktor te fabrike Mirko Stojović rekao je novinarima da je Elektrodistribucija obaveštena o spremnosti FAP-a da plati dug.

„Obavestili smo Elektrodistribuciju o spremnosti da platimo dug za prošli mesec od pet miliona dinara, a ranije obaveze bi izmirivali u dinamici pristizanja državnih subvencija, koje nam kasne kao i u drugim preduzećima u restruktuiranju”, rekao je Stojović.

Prema njegovim rečima, na trakama u proizvodnji zaustavljeni su poslovi na tri važna projekta među kojima su i šasije za vojna vozila, koje treba isporučiti do polovine juna.

Izgubljeno vreme zbog isključenja struje moramo nadoknaditi ili prekovremenim radom ili radom u dve smene, dodao je Stojović.

FAP je najveće preduzeće u jugozapadnom delu Srbije. Zapošljava oko 1.200 radnika i nalazi se, više godina, u restruktuiranju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...