Energoprojekt gradi u Alžiru

BM

Energoprojekt Hidroinženjering je ugovorio izgradnju tri brane u Alžiru. Vrednost poslova procenjena je na 11 miliona evra. (foto: Brana koju je Energoprojekt izgradio na reci Kisir na severoistoku Alžira)

Predstavnici beogradske kompanije Energoprojekt Hidroinženjering a.d. i Nacionalne agencije za brane i transfere Alžira zaključili su krajem aprila ove godine tri nova ugovora, vredna 11 miliona evra. Energoprojekt će izraditi izvođačke projekte a dogovorena je i tehnička pomoć i nadzor na izgradnji tri brane.

Iz Energoprojekta, u informaciji objavljenoj na sajtu ove kompanije, objašnjavaju da je reč o branama Seklafa u regionu Lagua, Beni Sliman u regionu Medea i Subela u regionu M'Sila. Brana Seklafa je betonska brana visine 47 metara, dok su Beni Sliman i Subela nasute brane visine 66 i 67 metara.

Rok za realizaciju projekata je 46 meseci.

Energoprojekt je, inače, počeo da radi u Alžiru još daleke 1962. godine, ubrzo pošto je ova najprostranija afrička država (2,3 miliona kvadratnih kilometara) stekla nezavisnost od Francuske 1962. godine. Tanjug navodi da je za Energoprojekt Alžir, prema ostvarenim prihodima, jedno od najvažnijih tržišta. O znacaju Alžira za poslovanje Energoprojekta najbolje govori podatak da su u poslednjih 10 godina na tržištu te zemlje samo poslovi konsultantskih usluga bili vredni oko 14 miliona dolara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...