Magnohromci sutra ispred Vlade

Izvor:   FoNet

Zbog neisplaćenih zarada bivši radnici Magnohroma najavili su da će sutra ujutru pešice krenuti za Beograd i da će protestom ispred zgrade Vlade tražiti od zvaničnika države da reše njihov problem.

Bivši radnici Magnohroma, koji 26 dana protestuju u zgradi Gradske uprave u Kraljevu tražeći neisplaćenih u proseku 18 zarada, sutra u sedam sati će pešice krenuti za Beograd, potvrdio je Fonetu Lazar Pavlović, član Organizacionog odbora.

Radnici koji imaju izvršne sudske presude, ali već godinama ne mogu da naplate dug od bivšeg preduzeća, imaju nameru da protestom ispred zgrade Vlade traže da država reši njihov problem.

„Očekujemo da na put krene između 200 i 300 ljudi. Tražimo da nam država reši poblem, zato što je država dobila novac od privatizacije Magnohroma za koju se ispostavilo da je bila neuspešna“, rekao je Pavlović.

Posle dva sastanka delegacije bivših radnika Magnohroma sa predstavnicima Agencije za privatizaciju još je otvorena ponuda da bivši radnici, na ime svojih potraživanja, dobiju hipoteku od 1,6 miliona evra na imovinu Magnohroma.

„Pod uslovom da Magnohrom odmah bude prodat, iako je i nova prodaja neizvesna, radnici bi dobili nekoliko puta manje novca u odnosu na svoja potraživanja“, naveo je Pavlović.

Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva podsetio je radnike da do četvrtka 22. marta treba kažu svojim advokatima odgovor o ponuđenoj varijanti.

Simović je istakao da je ponuda Agencije za privatuzaciju više nego korektna i ocenio da je najava radnika da će pešice krenuti za Beograd „rezultat uplitanja politike“ napominjići da se na protestima pojavljuje 200 do 300 radnika, što je znatno manje u odnosu na broj od oko 1.300 radnika koji imaju izvršne sudske presude.

U slučaju da bivši radnici odbiju ponudu Agencije za privatizaciju, alternativa je odlazak Magnohroma u stečaj, kaže Simović.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...