Protesti se nastavljaju

Izvor:   Tanjug

Bivši radnici Magnohroma nastavljaju proteste zbog neisplaćenih zarada. Obdbili su ponudu Agencije za privatizaciju da na ime potraživanja dobiju hipoteku na imovinu Magnohroma i od Vlade Srbije traže novac.

Oko 200 bivših radnika Magnohroma, koji traže zaostale zarade, u petak je održalo protestnu šetnju ulicama grada i na po pola sata blokiralao most preko Ibra i Dositejevu ulicu koja vodi ka magistralnom putu Kraljevo-Kragujevac.

Radnici navode da ne prihvataju ponudu Agencije za privatizaciju da na ime potraživanja dobiju hipoteku od 1,6 miliona dinara na imovinu Magnohroma.

Milorad Seničić, jedan od bivših radnika rekao je Tanjugu da radnici ne žele imovinu Magnohroma, već novac traže od Vlade Srbije koja je „svojevremeno privatizovala to preduzeće i za to uzela novac“.

Nekoliko stotina bivših radnika Magnohroma od 23. februara se smenjuju u danonoćnom protestu u velikoj sali Skupštine grada.

Bivši radnici potražuju u proseku 18 zaostalih plata iz perioda pre privatizacije Magnohroma za koje imaju izvršne sudske presude.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...