Radnici Magnohroma nastavili protest

Izvor:   Novosti

Bivši vatrostalci, zahtevaju da im država isplati 18 zaostalih zarada i druga nenaplaćena potraživanja iz vremena pre i posle poništenja privatizacije ovog preduzeća

Ponudu da se umesto naplate zaostalih zarada upišu kao hipotekarni poverioci nad delom slobodne imovine "Magnohroma", koju su im u ponedeljak na razgovorima u Beogradu predstavili predstavnici Agencije za privatizaciju, bivši kraljevački vatrostalaci, ili bar ogromna većina njih - ne prihvataju.

Tako su se o ovoj ponudi bar u utorak pojedinačno izjašnjavali svi od oko 200 nezadovoljnih koliko ih se okupilo u sali Gradske skupštine, koju su "okupirali" još pre tri dana.

Bivši vatrostalci, zahtevaju da im država isplati 18 zaostalih zarada i druga nenaplaćena potraživanja iz vremena pre i posle poništenja privatizacije ovog preduzeća.

- To što su nam ponudili u Beogradu, samo su mrvice koje ne prihvatamo. Pa, mi u rukama imamo izvršne presude i možemo da razgovaramo samo o načinu isplate. Zato ćemo u ovoj sali ostati sve dok se naši zahtevi ne ispune - kategoričan je Dušan Vukadinović.

Zbog tog "zaostatka", oko 1.800 već bivših radnika tužilo je "Magnohrom" čiji je vlasnik opet država i, u međuvremenu - dobilo presude u svoju korist. Ukupna potraživanja bivših radnika procenjuju se na oko 10 miliona evra, što je gotovo dvostruko više od procenjene imovine fabrike sa oko 250 preostakih radnika koji čekaju novog strateškog partnera.

Razike

Osimostalih zarada, bivši "magnohromci" potražuju i znatne svote na ime razlike u otpremninama po socijalnom programu u vreme propale privatizacije, što će po svoj prilici i dobiti, ali - samo ako sud presudi u njihovu korist u postupku koji traje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...