Radnici “Magnohroma” prekinuli protest

Izvor:   Tanjug

Bivši radnici "Magnohrima", koji zahtevaju da im se isplate zaostale zarade, prekinuli su protest, jer im je za ponedeljak zakazan sastanak u nadležnom ministarstvu.

Pedesetak bivših radnika "Magnohroma" koji su juče zaposeli veliku salu Skupštine grada sa zahtevom da im se isplate zaostale zarade, danas su prekinuli protest, jer im je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović obećao da će im naredne nedelje biti organizovan sastanak u nadležnom ministarstvu.

Simović se oko 10 sati obratio bivšim "magnohromcima" i novinarima i rekao da je u sinoćnim telefonskim konsultacijama dobio čvrsta uveravanja da će mu u ponedeljak biti javljeno za kada je, do kraja naredne sedmice, zakazan sastanak u nadležnom resoru Vlade Srbije.

Simović je ponovio da smatra da su legitimni zahtevi bivših radnika "Magnohroma" da se izvrše pravnosnažne sudske presude po kojima imaju pravo na isplatu zaostalih zarada.

"Ali, detalje kako će država poštovati odluke suda reći će nam predstavnici vlade Srbije sa kojima se budemo sastali", naglasio je Simović.

On je rekao da će učestvovati na sastanku, a ako bude sprečen obavezama, onda će ga predstavaljati neko od najbližih saradnika.

Simović je podržao i zahtev radnika da na sastanku bude i zaštitnik građana koji je upoznat sa ovim problemom.

Jedan od bivših radnika "Magnohroma" Dragan Simović rekao je novinarima da su on i kolege za sada zadovoljni onim što im je gradonačelnik obećao i da će napustiti skupštinsku salu.

"Mi ne želimo da zatvorimo ovo što je ostalo od 'Magnohroma', već da država preuzme dugovanja za naše zarade", rekao je Dragan Simović.

Bivši "magnohromci" će se i narednog četvrtka sastati ispred Osnovnog suda, kao što to čine već skoro godinu dana, u znak protesta što njihove presude za neisplaćene zarade niko ne izvršava.

Pedesetak bivših radnika "Magnohroma" prethodnu noć je provelo u velikoj Sali Skupštine grada u koju su ušli juče oko podneva.

Njima je grad noćas obezbedio sendviče, a posetila ih je i ekipa hitne službe, pa je nekoliko radnika prekinulo protest po savetu lekara.

Posle raskida privatizacije "Magnohroma", oko 1.900 radnika je maja 2008. godine uz socijalni program napustilo ovo preduzeće. Njima se za neisplaćene zarade duguje oko 500 miliona dinara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...