Radna grupa za TE TO Pančevo

J.P.

Za TE TO Pančevo treba oformiti Radna grupa predstavnika ministarstava Vlade Srbije, rekao je Tomislav Nikolić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom u razgovoru sa predstavnicima rusko-kineske delegacije koja radi na izgradnji ovog objekta.

Za uspešnu izgradnju Termoelektrane toplane (TE TO) u Pančevu neophodan je timski rad, koji podrazumeva formiranje Radne grupe, u kojoj bi bili angažovani predstavnici nadležnih ministarstava Vlade Srbije, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Nikolić je razgovarao danas sa rusko-kineskom delegacijom, koja radi na izgradnji TE TO u Pančevu. Direktor kompanije TE TO Pančevo Aleksandar Varnavski i rukovodilac projekta kompanije “Shanghai Electric”, Fu Gongveiem predstavili su mu detalje vezane za realizaciju tog posla, ali i prepre u vidu proceduralnih pitanja, dozvola za rad, boravak i osiguranje kineskih radnika.

Predviđeno je da TE-TO Pančevo proizvodi električnu i toplotnu energiju od prirodnog gasa za povećane potrebe Rafinerije nafte Srbije, a da preostali deo električne energije bude usmeren u elektroenergetski sistem Srbije, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta.

Na poslu je, inače, angažovana i firma Energoprojekt iz Srbije, sa kojom će biti usklađeni projekat i izvođenje.

"Veći deo investicija na projektu izgradnje TE-TO Pančevo obezbeđuje kompanija 'Gazprom Energoholding'", rekao je Varnavski.

Fu Gongvei je predstavio Nikoliću “Shanghai Electric” kao jednu od tri najveće energetske kineske kompanije i objasnio da im je cilj da na projektu angažuju više lokalnih inženjera.

Nikolić je rekao da bi trebalo formirati radnu grupu u kojoj bi bili angažovani predstavnici nadležnih ministarstava, a koja treba da pomogne relaizaciju projekta u skladu sa postojećim pravilima i praksom poslovanja kineskih kompanija u Srbiji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...