Petrohemija opet radi

BM

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji uspešno je pokrenuta posle jednomesečnog remonta.

Posle jednomesečnog remonta, startom fabrike Etilen juče je uspešno pokrenuta proizvodnja u HIP-Petrohemiji.

U Petrohemiji je u petak u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG) počela i proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje, saopšteno je iz ove kompanije.

„Proizvodnja u HIP-Petrohemiji uspešno je pokrenuta posle jednomesečnog zastoja, tokom kojeg su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu. Uspešno je realizovano nekoliko investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje, među kojima su radovi na izmenjivaču toplote T-15 i rezervoaru TK-1101 A u Etilenu, zamena vrha baklje i puštanje u rad alarmno-blokadnog sistema kotlova u ovoj fabrici. Rekonstruisan je cevovod bazena za egalizaciju u Fabrici za obradu voda i obavljena sanacija, čišćenje i ostale intervencije na procesnoj opremi u PEVG-u, PENG-u i Energetici. Završetak remonta u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru očekuje se 25. maja”, rekao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Obnavljanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine, napominju iz ove petrohemijske kompanije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...