HIP-Petrohemija bez zaostalih dugova

BM

Sva preostala potraživanja HIP-Petrohemije poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine biće delimično konvertovana u kapital Petrohemije, a delimično otpisana, odlučio je danas Privredni sud u Pančevu usvajajući UPPR za ovu kompaniju.

Privredni sud u Pančevu danas je doneo rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) za HIP-Petrohemiju kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu.

“Usvajanjem UPPR-a obezbeđen je završetak finansijskog restrukturiranja kompanije i stabilno poslovanje u budućnosti. Poverioci su konvertovali 52,3 % ukupnih potraživanja, dok je 47,7 % otpisano, tako da je pitanje starih dugova rešeno. HIP-Petrohemija posluje stabilno i generiše pozitivan poslovni rezultat, a sve tekuće obaveze se redovno izmiruju. Nakon realizacije UPPR-a oko 76% akcija biće u vlasništvu Republike Srbije i povezanih lica, a 24% preostalih akcija u vlasništvu NIS-a i Lukoila. Očekujemo da se mere predviđene UPPR-om realizuju u kratkom roku, a najkasnije do kraja godine”, izjavio je Velimir Unković, generalni direktor HIP-Petrohemije.

Donošenjem novog UPPR učinjen je veliki korak ka dugoročnom rešavanju statusa firme na čemu rukovodstvo kompanije intenzivno radi u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Imajući u vidu stratešku poziciju HIP-Petrohemije, kao najvećeg proizvođača petrohemijskih proizvoda, jednog od najznačajnijih izvoznika, čiste bilanse, kao i pozitivne poslovne rezultate koje kompanija ostvaruje u poslednje dve i po godine, smatramo da su investicije u razvoj osnovni uslov za postizanje dugoročno održivog poslovanja Petrohemije, navedeno je u saopštenju iz ove kompanije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...