Partnerstvo NIS-a i BASF-a – put do kvalitetnijih ulja, maziva i derivata

J.P.

Naftna industriuja Srbije i nemačka hemijska kompanija BASF potpisali su sporazum koji treba da doprinese unapređenju kvaliteta proizvodnog programa i razvoju tehnologije proizvodnje naftnih derivata u NIS-u, što će doprineti daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftnih derivata. (foto: dr Tomas Narbeshuber, potpredsednik BASF-a za Jugoistočnu Evropu i Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet)

Kompanija NIS i nemačka hemijska kompanija BASF potpisali su u Privrednoj komori Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim je definisano partnerstvo dve kompanije u oblasti unapređenja kvaliteta proizvodnog programa NIS-a, kao i razvoja tehnologije proizvodnje naftnih derivata.

Kao jedna od vodećih regionalnih energetskih kompanija, NIS će u okviru strateške saradnje sa svetskim hemijskim gigantom raditi na daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftnih derivata, kao i na proširenju ponude visokovalitetnih proizvoda. Reč je o proširenju i unapređenju dugogodišnje saradnje NIS-a i BASF-a, čije aditive NIS koristi u proizvodnji ulja i maziva, kao i brendiranih goriva, kako bi se obezbedio njihov bolji kvalitet.

„Kompanija NIS kontinuirano radi na unapređenju svih tehnoloških procesa i na razvoju svog proizvodnog programa kako bismo svojim potrošačima uvek nudili proizvode vrhunskog kvaliteta. Zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom BASF, idemo korak napred i razvijamo inovativna rešenja u tehnologiji proizvodnje naftnih derivata“, izjavio je Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, koji je sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisao sa dr Tomasom Narbeshuberom, potpredsednikom kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu.

Tomas-Narbeshuber-Kiril-Tjurdenjev

Tomas Narbeshuber, Kiril Tjurdenjev i Marko Čadež

Narbeshuber je istakao da je „BASF, kao jedna od vodećih komanija u sektoru automobilskih fluida i rafinerijskih hemikalija, prepoznala NIS kao partnera sa vizijom o rastu i održivom razvoju, ne samo u Srbiji, već i regionalno.

„U pitanju je kompanija koja ulaže i kontinuirano investira u modernizaciju tehnologije i poboljšanje kvaliteta proizvoda koje nudi. Verujemo da će izgradnja snažnih partnerskih odnosa između naše dve kompanije omogućiti dugoročne benefite za tržište i doprineti snažnijem povezivanju srpske i nemačke privrede”, rekao je dr Narbeshuber.

Ističući da ovaj sporazum predstavlja dobar primer partnerstva lidera u industriji iz Nemačke i Srbije Marko Čadež, predsednik PKS je izjavio da je to u „interesu srpske privrede i domaćih kompanija. Ovo strateško partnerstvo omogućiće udruživanje resursa, znanja i naučnog kapaciteta oba partnera radi unapređenja kvaliteta i ekoloških karakteristika proizvoda na srpkom tržištu“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...