Investicije privremeno zaustavljaju HIP Petrohemiju

J.P.

Da bi povećali energetsku efikasnost i smanjili troškove proizvodnje u HIP Petrohemiji će od 1. avgusta do 19. septembra remontovati postrojenja i uraditi niz investicija u u fabrikama Energetika, Etilen i PEVG.

U HIP Petrohemiji će od 1. avgusta do 19. septembra zaustaviti rad proizvodnih postrojenja kako bi se uradili remonti i investicioni projekti, koji treba da poboljšaju energetsku efikasnost i smanje troškova proizvodnje.

„Zastoj fabrike PENG zbog generalnog remonta kompresora C-202 planiran je od 1. avgusta. Zastoj u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima počeće 19. avgusta i trajaće do 19. septembra. Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Energetika, Etilen i PEVG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima,“ kaže Miša Bulajić, Izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Bulajić ističe da su svi kupci Petrohemije blagovremeno obavešteni o isporukama robe tokom avgusta i septembra kada ponovo počinje proizvodnja.

Investicione aktivnosti u fabrici Etilen i u Energetici su fokusirane na povećanje energetske efikasnosti, čime će se postići smanjenje potrošnje prirodnog gasa za 10% i popraviti poslovanje kompanije. Ovi projekti su prvi veći projekti koji su finansirani iz kredita podržanog od strane Vlade Republike Srbije, navedeno je u saopštenju HIP Petrohemije.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...