Saradnja na globalnom nivou

BM

Gazprom International planira razvoj srodnih privrednih sektora u inostranstvu. Da bi smanjili konkurenciju na međunarodnim tenderima između kompanija koje ulaze u sastav grupe Gasprom Gazprom International i Gaspromnjeft su prošle godine potpisali sporazum o informacionoj saradnji, kaže kaže Valerij Gulev, generalni direktor u Gazprom International.

Gazprom International je u potrazi za mogućnostima razvoja ne samo u tradicionalnoj sferi istraživanja i proizvodnje ugljovodonika, već i u srodnim sektorima, uključujući transport gasa i elektroenergetiku, kaže Valerij Gulev, generalni direktor u Gazprom International za www.eprussia.ru.

Po njegovom mišljenju, najperspektivniji su projekti u Latinskoj Americi i Jugoistočnoj Aziji. Tako, na primer, kompanija trenutno realizuje projekat proizvodnje NGV goriva u Vijetnamu, kao i projekat izgradnje elektrane u Dominikanskoj Republici.

"Takođe se trudimo da razvijamo i proširujemo prisustvo u državama ZND. Značajan razvojni impuls u tom pravcu je nedavno dobila naša saradnja sa Kirgizijom", rekao je Gulev.

Prošle godine je Gazprom International potpisao sa kompanijom Gaspromnjeft sporazum o informacionoj saradnji u cilju smanjenja konkurencije na međunarodnim tenderima između kompanija koje ulaze u sastav grupe Gasprom.

"Prošle godine su naše kompanije izradile zajedničku poziciju za tendere u Severnoj Africi i na Balkanu,  i na taj način isključile dupliranje troškova vezanih za preuzimanje tenderske dokumentacije. Razmena informacija se najviše tiče projekata vezanih za osvajanje priobalnog pojasa, kao i perspektive rada u regionima koji spadaju u strateške prioritete za grupu kompanija Gasprom. Pritom, Gazprom International i Gaspromnjeft ne isključuju mogućnost zajedničkog nastupa u međunarodnim projektima u kasnijim fazama," napominje Gulev.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...