Saradnja NIS-a i SINOCHEM-a

BM

NIS i kineska kompanija SINOCHEM započinju saradnju u oblasti nabavne delatnosti a najavljuju i mogućnost saradnje u tehnološko-tehničkom domenu istraživanja, proizvodnje i prerade nafte, sufinansiranju velikih investicija i realizaciji energetskih projekata, otvorene mogućnosti za sve aspekte saradnje u budućnosti.

NIS i kineska kompanija SINOCHEM potpisale su ugovor o saradnji u oblasti nabavne delatnosti, dok su u tehnološko-tehničkom domenu u istraživanju, proizvodnji i preradi nafte, sufinansiranju velikih investicija i realizaciji energetskih projekata, otvorene mogućnosti za sve aspekte saradnje u budućnosti.

Početkom februara ove godine, delegacija NIS-a koju je predvodio Maksim Kozlovski, zamenik generalnog direktora, direktor Funkcije za MTSP i KI, potpisala je okvirni ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Sinochem International Tendering, ćerkom firme velike kineske kompanije Sinochem.

Zvaničnoj ceremoniji potpisivanja ugovora o saradnji prisustvovao je i Du Ke Ping, potpredsednik Korporacije Sinochem, a u ime Sinochem International Tendering, ugovor je potpisao Vang Tie Lin, generalni direktor.

Osim navedenog, ugovorom je predviđena i realizacija pilot projekta u oblasti nabavke materijalno tehničkih resursa za potrebe NIS-a, a posle realizacije ovog posla, izvršiće se analiza ostvarenih rezultata u cilju utvrđivanja svih aspekata konkretnog poslovnog aranžmana. Isto tako, primenom ovog ugovora očekuje se i minimizacija rizika zbog potencijalnih obustava isporuka uzrokovanih geopolitičkom situacijom u svetu, kao i značajne uštede u nabavci materijalno tehničkih resursa, kako bi se i u ovom segmentu ostvarile mere štednje na nivou naše kompanije.

Inače, Sinochem je jedna od četiri kineske državne naftne kompanije, rangirana na 107. mestu među Fortune Global 500 korporacija u svetu, a njena ćerka firma Sinochem International Tendering, zadužena je za sprovođenje nabavke za potrebe matične kompanije, ali i drugih državnih i privatnih kompanija u Kini.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...