NIS – najveći ino investitor u BiH

BM

G-Petrol, ćerka firma NIS-a, dobila priznanje za najvećeg investitora u Bosni i Hercegovini.

Sa ulaganjem od oko 70 miliona evra, G Petrol, ćerka-firma NIS-a koja upravlja GAZPROM benzinskim stanicama je najveći investitor u Bosni i Hercegovini u kategoriji akvizicija za 2013. godinu. Priznanje za najveća ulaganja dodelila je Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) u okviru „Izbora stranog investitora BiH“.

G Petrol upravlja mrežom premijum benzinskih stanica GAZPROM koja broji 27 objekata u Bosni i Hercegovini, nakon preuzimanja mreže od kompanije OMV u martu prošle godine.

Priznanja stranim investitorima u BiH u 2013. godini dodeljena su u četiri kategorije: grinfild – potpuno novo ulaganje, akvizicija/privatizacija, otvaranje novih radnih mesta i zajedničko ulaganje. Nagrada se dodeljuje svake godine kao priznanje stranim preduzećima čija su ulaganja bila najznačajnija u prethodnoj godini i kao podrška za budući rad na tom tržištu.

„Zahvaljujem se na ovom, za našu kompaniju izuzetno značajnom priznanju. NIS je investirao, između ostalih tržišta u regionu, i na tržište Bosne i Hercegovine, sa namerom da tu ostane dugo i da donese jedan dodatni kvalitet proizvoda koje dopremamo iz savremene rafinerije u Pančevu, kao i da pružimo dodatni kvalitet usluga i odnosa sa potrošačima i društvom u celini. Danas posle gotovo dve godine od ulaska na tržište smo sigurni da je to bila ispravna odluka i sigurni smo da je BiH, uz sve svoje specifičnosti i vrlo komplikovan regulatorni okvir, pravo mesto za investiranje“, rekao je Branko Radujko, direktor G Petrola prilikom preuzimanja nagrade.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...