Domaći bitumen iz Pančeva na domaćim i inostranim saobraćajnicama

BM

U novi most Zemun-Borča ugrađen domaći bitumen iz NIS-ove rafinerije u Pančevu, a koristi se i za ključne infrastrukturne projekte u zemlji i u regionu. Dobijanje međunarodno priznatog „C“ znaka za kvalitet omogućava nesmetani izvoz svih vrsta bitumena i u zemlje Evropske Unije.

Za izgradnju mosta Zemun-Borča korišćen je domaći bitumen proizveden u rafineriji Naftne industrije Srbije u Pančevu. NIS je za ovaj most, dugačak 1,5 kilometar isporučio 2.000 tona putnog bitumena i više od 1.700 tona visokokvalitetnog polimer-modifikovanog bitumena.

Uz to, bitumen iz pančevačke rafinerije je korišćen za izgradnju i sanaciju strateški važnih deonica u Srbiji, poput Koridora 10 i 11 i rulnih pista Aerodroma Nikola Tesla.

Kad je reč o tržištu Srbije, NIS zauzima lidersku poziciju po obimu prodaje i kontinuiranom proizvodnjom tokom cele godine, garantuje stabilnost kvaliteta i isporuke bitumena za putarska preduzeća u zemlji, kažu u NIS-u napominjući da su tokom ove godine plasirali rekordne količine bitumena za važne infrastrukturne projekte u Srbiji, ali i u regionu, zahvaljujući otvaranju novih kanala prodaje na inostranom tržištu, te stabilnoj proizvodnji u rafinerijskim postrojenjima kompanije tokom cele godine. Obim prodaje bitumena u zemlji i inostranstvu veći je za 12 odsto u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu.

„Ovo će biti rekordna godina u ovom segmentu proizvodnje i prodaje kompanije NIS. Na ovaj način, kroz optimizaciju proizvodnog portfelja iz rafinerijskih postrojenja, kao i kroz unapređenje logističkih procesa, kompanija nastoji da unapredi svoju efikasnost i poveća konkurentnost u zemlji i regionu“, kaže Filip Đurović, direktor Sektora za prodaju bitumena u Bloku Promet kompanije NIS.

Bitumen iz pančevačke rafinerije našao je kupce u više zemalja EU i u regionu, među kojima su Rumunija, Bugarska, Makedonija, Moldavija, Slovenija i Austrija, ističu u NIS-u naglašavajući da je visok kvalitet bitumena proizvedenog u rafinerijskim postrojenjima kompanije potvrđen dobijanjem međunarodno priznatog „C“ znaka za kvalitet koji omogućava nesmetani izvoz svih vrsta bitumena, pre svega u zemlje Evropske Unije.

Pored razvoja proizvodnih i prodajnih kapaciteta, NIS je unapredio svoje operativne i logističke procese. U okviru kompanije se primenjuje pojednostavljena carinska procedura, takozvano kućno carinjenje, koja predstavlja novi koncept, na osnovu kojeg je omogućeno neprekidno carinjenje bitumena drumskim i železničkim transportom, 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji. Takođe, NIS pruža usluge prevoza bitumena u zemlji i regionu kako sopstvenim savremenim autocisternama tako i u partnerstvu sa domaćim prevoznicima, kažu u ovoj kompaniji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...