Cilj smanjenje gubitaka i modernizacija mreže

BM

EPS i „Šnajder Elektrik“ potpisali su Pismo o namerama i najavili da će razmatrati mogućnosti finansiranja projekata u uvođenju savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivnim mrežama.

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija „Šnajder Elektrik“  (Schneider Electric) potpisali su Pismo o namerama, kojim se predviđa saradnja u sagledavanjima mogućnosti uvođenja pametnog upravljanja elektrodistributivnim mrežama uz primenu najsavremenije energetske opreme, a radi smanjenja gubitaka na mreži i poboljšanja pouzdanosti parametara mreže. Pismo o namerama potpisali su Miloš Stojanović, direktor Direkcije EPS-a za strategiju i investicije i Dragoljub Damljanović, direktor „Šnajder Elektrik Srbija“.

Dve kompanije su se saglasile da će razmatrati mogućnosti finansiranja projekata u uvođenju savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivnim mrežama. To je za EPS posebno važno u trenutku potpunog otvaranja tržišta električne energije i priključenja obnovljivih izvora u distributivni sistem, kako bi se uz povećanje potrošnje smanjio broj i trajanje kvarova.

Ugradnjom najsavremenije elektroenergetske opreme i softvera za upravljanje elektrodistributivnim preduzećima širom sveta, „Šnajder Elektrik“ je doprineo da energetske kompanije značajno poboljšaju svoje tehničke i finansijske parametre poslovanja. Oprema i rešenja „Šnajder Elektrika“ već su primenjeni u SAD, Italiji, Kanadi, Danskoj, Švedskoj.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...