Grejanje

Mazut poskupeo, a grejanje (?)

Ekonomska cena grejanja za građane priključene na toplane trebalo bi da bude između 105 i 110 dinara po kvadratu, rekao je Milovan Lečić, predsednik Udruženja toplana Srbije, ističući kao prioritet to da toplane naredne grejne sezone naplaćuju račune za grejanje po utrošku

Sunce – za preporod Srbije

Izgradnja pilot postrojenja solarne toplane, prve te vrste u Srbiji, nedaleko od Kragujevca, u završnoj je fazi. Ova toplana može da koncentriše sunčevu energiju i da je mesecima čuva.

Bez grejanja pola Leskovca

Zbog čestih havarija u toplani Leskovčani se smrzavaju. Sistem dotrajao, ali letos nije ni valjano remontovan

Hladni radijatori u Odžacima

Pozajmica od 25 tona mazuta, koju je obećao Republički štab za vanredne situacije, neće stići jer su potrošene sve količine iz Robnih rezervi

Od aprila skuplje grejanje u Jagodini

"Toplana" u Jagodini je u novembru povećala cene grejanja za 15 odsto, a novo povećanje u aprilu je planirano u iznosu od 11 odsto.

Računi će zalediti one koji su se grejali na gas

Dok se gotovo sve vreme velikih hladnoća iz Elektroprivrede Srbije apelovalo na štednju jer se struja mnogo trošila, prirodnog gasa bilo je dovoljno, nestašica nije bilo, snabdevanje je bilo redovno, a koliko su protekli ledeni dani koštali potrošače prirodnog gasa znaće se tek s prijemom ovomesečnog računa.

Rezerve mazuta za pet do 15 dana

Rast temperature značajno olakšava situaciju i nijedan grad u Srbiji ne bi trebalo da ostane bez grejanja, rekao je u ponedeljak Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije

BORANIMA UMANJENI RAČUNI ZA GREJANJE

Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović naložio je javnom preduzeću “Toplana” da svim korisnicima daljinskog grejanja za 15 odsto umanji februarski račun zbog trodnevnog zastoja u isporuci toplotne energije.

TOPLANE GREJU NON-STOP

Toplane u Srbiji rade non-stop pa su zalihe mazuta i uglja svedene da dvodnevne, trodnevne ili četvorodnevne nivoe.

SNEG POSKUPEO OGREVNO DRVO

Sneg koji danima pada i otežava rad ekipa sa teškom mehanizacijom da se probiju do planinskih sela u opštini Kuršumlija, ide na ruku prodavcima ogrevnog drveta.