Skuplje grejanje na Palama

Izvor:   capital.ba / Srna

Zbog poskupljenja goriva, drvnog otpada i uglja, iz Gradske toplane Pale traže poskupljenje grejanja do 15 odsto.

Ističući da je dosadašnja cena grejanja za stanovništvo najniža u Bosni i Hercegovini Nenad Pavlović, direktor Gradske toplane Pale zatražio je od opštine, kao osnivača ovog preduzeća, da za narednu grejnu sezonu za 10 do 15 odsto poskupi grejanje za građane.

Pavlović je naglasio da su zbog poskupljenja goriva – drvnog otpada i uglja, morali zatražiti poskupljenje. Cena za poslovne prostore ostaje ista.

„Naplativost je dobra i iznosi više od 90 odsto,“ dodao je Pavlović, ističući da je u toku remont postrojenja i toplovoda.

UGradskoj toplani Pale su nabavili oko 80 odsto ogreva, kako bi na vreme mogli da počnu grejnu sezonu, koja počinje 15. oktobra, a u slučaju niskih temperatura i ranije.

Sadašnja cena grejanja po metru kvadratnom iz ove toplane je za građane je 1,18 konvertibilnih maraka bez PDV-a, za obrazovne i zdravstvene prostore 2,40 konvertibilnih maraka, a za poslovne prostore 2, 70 konvertibilnih maraka.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...