Loznica dobija jeftinije grejanje

Izvor:   Beta

Početak rada nove toplane u Loznici, snage 16 megavata, očekuje se od početka nove grejne sezone. Potrošači mogu da se nadaju jefitnijem grejanju.

Nova gradska toplana u Loznici, čija je izgradnja u toku, trebalo bi da bude u funkciji do početka nove grejne sezone, a omogućiće korisnicima kvalitetnije i jeftinije grejanje, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Toplana.

Radovi su počeli 17. maja, a kako kaže direktor Toplane Milan Panić, predviđeno je da traju do septembra.

„Novo energetsko postojenje biće povezano na sistem za daljinski nadzor i upravljanje sa ostalim podstanicama preduzeća Toplana, što će omogućiti bolji uvid u kvalitet i količinu proizvedene toplotne energije, koja će za korisnike biti jefitnija nego ranije,“ rekao je Panić lokalnim medijima.

Korišćenjem sistema nove toplane prestaće potreba za korišćenjem grejanja iz daljinskog sistema Viskoza, koje je u vlasništvu italijanske firme Dekotra, a za čije usluge je iz gradskog budžeta za ovu sezonu plaćeno 40 miliona dinara.

Energetski objekat, snage 16 megavata, gradi se na parceli od 43,7 ari, koja je u vlasništvu JKP Toplana, pored puta Loznica - Banja Koviljača.

Radovi su povereni firmama Ćira iz Aranđelovca, Alfaco iz Čačka i PMC inženjering iz Beograda, a nadzor nad izvođenjem radova vršiće Javno preduzeće Urboplan iz Loznice.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...