Računi toplana u blokadi do sutra

Izvor:   Tanjug

Pošto je postignut dogovor o isplati dugova za gas Srbijagas će do sutra odblokirati račune toplanama. Ukupna dugovanja toplana Srbijagasu iznose oko 200 miliona evra.

Javno preduzeće Srbijagas će odblokirati račune toplanama u Srbiji, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor tog preduzeća Dušan Bajatović napominjući da je postignut dogovor sa lokalnim samoupravama o isplati dugova za gas.

„Postigli smo dogovor o isplati dugova toplana i računi će im biti odblokirani danas ili najkasnije sutra“, rekao je Bajatović, istakavši da ukupna dugovanja toplana Srbijagasu za gas iznose oko 200 miliona evra.

Srbijagas je, kako je istakao, bio prinuđen da blokira račune velikih dužnika, jer nije bilo dovoljno novca za plaćanje gasa.

Milovan Lečić, predsednik Udruženja toplana Srbije kaže da su računi toplana blokirani pre četiri-pet dana. Ističući da očekuje da će do sutra toplane znati konačan odgovor Srbijagasa po osnovu zahteva koji su uputile tom javnom preduzeću Lečić objašnjava: „Toplane su, pošto nemaju dovoljno novca da dug za isporučeni gas odmah plate, uputile zahtev Srbijagasu za dogovor o načinu plaćanja tog duga, kao i to da svaka toplana posebno postigne dogovor sa Srbijagasom o plaćanja duga.“

Lečić nije mogao da precizira koliko iznose tačna dugovanja toplana Srbijagasu za isporučeni gas.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...