Bajatović kriv za finansijski kolaps Srbijagasa (?)

Izvor:   FoNet

Zorana Mihajlović, član Predsedništva Srpske napredne stranke izjavila je da je Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa oštetio ovo javno preduzeće, Srbiju i sve građane kada je sklopio ugovor sa posredničkom firmom RST, koja preuzima gas na mađarsko - srpskoj granici i distribuira ga Srbijagasu.

„Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa odgovoran je za finansijski kolaps tog preduzeća. Pozivamo nadležne da reaguju“, kaže Zorana Mihajlović, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Bajatović je, kako kaže Mihajlovićeva, sklopio štetni ugovor sa posredničkom firmom RST, koja preuzima gas na mađarsko - srpskoj granici i distribuira ga Srbijagasu, navodi se u saopštenju SNS.

„Tim ugovorom Bajatović je oštetio javno preduzeće, Srbiju i sve građane. Kada je tokom 2008. godine došao na čelo Srbijagasa profit firme bio je 2,8 milijardi evra. Danas je to preduzeće zaduženo sa 638 miliona evra, vrednost kapitala smanjena je za 40 odsto, a zaposleno je 247 radnika sa sumnjivim kvalifikacijama, po partijskim i rođačkim vezama“, rekla je Mihajlović ističući da SNS traži da se ispitaju i ugovori Srbijagasa sa Milenijum grupom, kao i projekat gasifikacije okoline Smedereva, jer će ta investicija „biti isplativa za 452 godine“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...