REKORDNA INFLACIJA U EU - RASTE VEĆ DEVET MESECI UZASTOPNO

ML

Evrostat je u ovom svom saopštenju precizirao na 10,6 posto visinu inflacije tokom prvih devet meseci ove godine u evrozoni
(ilustracija, Stopa inflacije u Evropskoj uniji porasla je, saopštio je evropski statistički zavod Evrostat, od početka godine ove godine do oktobra na 11,5 posto)

Stopa inflacije u Evropskoj uniji porasla je, saopštio je evropski statistički zavod Evrostat, od početka godine ove godine do oktobra na 11,5 posto i već je deveti mesec uzastopno obarala prethodni rekord. U odnosu na stopu inflacije u septembru povećanje iznosi 0,6 porocenta.

Istovremeno, Evrostat je u ovom svom saopštenju precizirao na 10,6 posto visinu inflacije tokom prvih devet meseci ove godine u evrozoni, tj u zemljama koje su uvele evro kao svoju monetu (prethodna procena je bila niža za 0,7 posto). U septembru, inflacija je ovim zemljama iznosila 9,9 posto.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...