PORŠE JE SADA NAJVREDNIJA EVROPSKA AUTOMOBILSKA FIRMA

ML

Posle Poršea, vrednog 85 milijardi evra, majka firma Folksvagen ima sada tržišnu vrednost od 77,7 milijardi evra. Treća najvrednija evropska automobilska firma je sa 57,2 milijarde evra vrednosti Mercedes-Benc
(ilustracija, Sa akcijama Poršea počelo je prvi put da se trguje prošle sedmice. Početkom ove nedelje padale su kao i cela berza, ali potom su ih podržale investicione banke)

Firma Porše (Porsche) na berzi je danas postala najvrednija evropska automobilska industrija. Njene akcije su u podne porasle na 93 evra tako da ovaj proizvođač luksuznih sportskih vozila ima ukupnu vrednost od 85 milijardi evra. Na taj način Porše je nadmašio čak i svoju matičnu firmu - koncern Folksvagen (VW - Vokkswagen).

porse-centar-stutgart-s

Sedište i glavna fabrika Porsche-a nalaze se u Zufenhauzenu, okrugu Štutgarta, u Nemačkoj: Muzej Poršea

Sa akcijama Poršea počelo je prvi put da se trguje prošle sedmice. Početkom ove nedelje padale su kao i cela berza, ali potom su ih podržale investicione banke.

Porsche-911-s

Najpoznatiji model fabrike iz Štutgarta: Porše 911 karera

Majka firma Folksvagen ima sada tržišnu vrednost od 77,7 milijardi evra. Treća najvrednija evropska automobilska firma je sa 57,2 milijarde evra vrednosti Mercedes-Benc (Benz). Na četvrtom mestu je Stelantis sa 39,7 milijardi (konglomerat Fiat-Krajslera i francuska PSA grupe).

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...