EKONOMIJA SAD (I ZVANIČNO) U RECESIJI

M.L.

Uprkos tome, juče su akcije na Volstritu porasle za jedan procenat
(ilustracija, Prizor iz svetskog centra finansijske moći, sedišta njujorške berze i najvećih američkih banaka - Njujork, Volstrit)

Bruto društveni produkt (BDP) američke, inače, najveće svetske ekonomije, u drugom kvartalu ove godine, kako javlja AP, smanjen je za 0,9 procenta, saopštilo je u preliminarnom izveštaju američko Ministarstvo trgovine. To, faktički znači, kako tumače analitičari, da se ova ekonomija našla u recesiji pošto je već prethodno, u prvom kvartalu, zabeležila pad BDP za 1,6 posto.

Uprkos tome, juče su akcije na Volstritu porasle za jedan procenat. Analitičari to tumače uverenjem da će centralni bankari usled recesije ubuduće obazrivije donositi svoje mere u oblasti monetarne politike. To je, naravno, važno i za celi svet na koji ove mere imaju ne mali uticaj.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...