Njujork - najbogatiji grad na svetu

M. L.

U ovom američkom megapolisu živi 65 dolarskih milijardera i 380 hiljada milionera, tvrdi američka firma „Nju vorld vealt“
(ilustracija, najviše bogataša na jednom mestu - Njujork)

Njujork, u kome živi 65 dolarskih milijardera i više od 380 hiljada milionera, najbogatiji je grad na svetu. To proističe iz iz novog izveštaja firme „Nju vorld vealt“ (New World Wealth – Novo svetsko bogatstvo) koja je rang listu najbogatijih gradova na svetu sastavila na osnovu privatnog imetka koji čine nekretnine, finansijske gotovina, kao i udela u akcijama koje drže pojedinci. Na taj način ukupno bogatstvo Njujorka je procenjeno na tri biliona dolara.

Na drugom mestu je japanski Tokio (2,5 biliona), slede potom San Francisko (2,4) i London (2,4 biliona). Na petom mestu je Peking (2,1 biliona), a na šestom Šagaj (1,9 biliona).

U ovom izveštaju se kao gradovi čije će bogatstvo najbrže rasti narednih godina ističu Melburn i Nju Delhi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...