Broj dolarskih milionera u svetu porastao na 16,5 miliona

M.L.

Najviše ih ima u SAD, potom u Nemačkoj i Kini

Broj milionera (dolarskih) u svetu lane je porastao za skoro osam posto i dostigao rekordnih 16,5 miliona. Njihovo ukupno bogatstvo iznosilo je 64,5 biliona dolara, saopštila je konsalting firma Kepdžemini (Kapgemini). 

Imovina bogatih koji imaju investicionu aktivu od minimalno milion dolara, u koju se ne računaju kuća odnosno stan, ušteđevina i potrošna roba, lane je porasla za 8,2 odsto, a do 2025, kako se predviđa, treba da dostigne 100 biliona dolara.

Najveći broj milionera je iz SAD, Nemačke i Kine, skoro dve trećine njih je iz ove tri zemlje. U SAD je lane broj milionera povećan sa 4,46 na 4,8 miliona, u Kini sa jedan na 1,13 miliona,

Azijsko-pacifički region, Evropa i Severna Amerika, imaju gotovo podjednako učešće u broju milionera.

U Rusiji, Brazilu i Kanadi je lane došlo do obrta tako što je, posle pada u 2015, usledio u 2016. porast broja milionera. Rusiji je u tome pomoglo posebno oživljavanje na berzama akcija.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...