Šabrolov novi film

B92

Kao stvoren za našu publiku

 
Plakat za novi Šabrolov film
Film “Ukus moći” Kloda Šabrola, koji je izazvao brojne polemike, naći će se na programu ovogodišnje L’Oreal Paris Cinemanije.

Proslavljeni francuski reditelj Klod Šabrol, poznat i kao „majstor misterije“, u svom novom filmu “Ukus moći” bavi se temom korupcije u najvišim političkim krugovima.

U ovoj komediji-trileru Žana Šarman istražuje slučaj pronevere novca iz državnog budžeta. Što više napreduje u istrazi, istovremeno njen privatni život počinje da se komplikuje.

Ubrzo, ona se suočava sa dve dileme: do kog stepena treba da ide i u kojoj meri ljudska priroda postaje zavisna od moći?

Na početku filma publika može da pročita natpis: „Svaka sličnost sa stvarnim događajima i ličnostima je slučajna“. Upravo ta rečenica podstiče publiku da radnju filma poveže se naftnom aferom koja je pogodila francusku javnost prošle godine. Mnogi političari bili su upleteni u istragu o korupciji.

Šabrol je izjavio: „Nismo želeli nikoga da imenujemo. Ovo je čista fikcija, ali govori o izvesnim događajima koji se mogu povezati sa dešavanjima iz stvarnog života“.

Film “Ukus moći” bio je nominovan za Zlatnog medveda na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu. Glavne uloge tumače: Izabel Iper, Fransoa Berlan i Patrik Bruel.

Domaća premijera filma “Ukus moći” biće 05. novembra u 18 časova u Sava centru.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...