NAGRAĐENI POBEDNICI „ŠVORC“ KEFA 12

B.M.

Svi radovi iz zvanične konkurencije zainteresovanoj publici su dostupni do kraja iduće sedmice u holu Kulturnog centra REX (Jevrejska 16, Beograd) i na internetu

Uz aplauze i smeh dodeljene su nagrade na upravo zaključenom 12. Konkursu za radove elektronskih umetnosti u trajanju do 30 sekundi (KEF - http://www.kef.rs/), koji je ove godine imao temu “Švorc”.

Pred autore je postavljen zadatak da u umetničkoj formi odgovore na stanje švorca u kome smo, sa posebnim naglaskom na položaj žene u ekonomskoj krizi. Kulturni centar REX je zajedno sa Ženskim fondom Rekonstrukcija, raspisao konkurs na koji je pristiglo 26 originalnih radova. Tri prve nagrade, kupovinu tehničke opreme u vrednosti od 30.000, 20.000 i 10.000 dinara, dodelio je stručni žiri u sastavu: Čarna Radoičić, filmska rediteljka, Nebojša Milikić (KC Rex), Aleksandar Bobić, pejzažni arhitekta i umetnik.

Najboljima su proglašeni sledeći radovi:

Prva nagrada: Udruženje "Šta hoćeš", film HELP! - http://youtu.be/eZ0sP1Ze_tw
Druga nagrada: Jan Predan Zvonar, film ŽENA U KRIZI - http://youtu.be/VW9jBn0aRak
Treća nagrada: Slađana Rackov, film ŠVORCBUS - http://youtu.be/4xBLt8vqXio

Stručni žiri je posebno pohvalio tri rada:

1. Marina Ilić, film IN MY CASE - http://youtu.be/QOmQmOHqMN8
2. Rada Đurić, film IZGUBLJENE U MAGLI - http://youtu.be/Zs2sClLpfv4
3. Lana Pavkov, film NIŠTA NIJE SAMO TO ŠTO JESTE - http://youtu.be/Netr0bl0jBs

Svi radovi iz zvanične konkurencije biće prikazani na izložbama i festivalima ženskog stvaralaštva u zemlji i regionu, a zainteresovanoj publici su dostupni do kraja iduće sedmice u holu Kulturnog centra REX (Jevrejska 16, Beograd) i na internetu.

Po dvanaesti put KEF je održao reputaciju jednog od najznačajnijih umetničkih konkursa u zemlji


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...