Dinkić prepisuje borski recept nerazvijenima

BM

U predizbornoj kampanji Mlađan Dinkić, lider Ujedinjenih regiona Srbije tvrdi da su grad Bor i borski rudnik spašeni zahvaljujući merama Ministarstva ekonomije, koje je on vodio. „Treba svima da damo jednaku šansu i svuda da pokušamo da napravimo preokret, kao što smo uspeli u Boru,“ zaključuje Dinkić. (foto: Mlađan Dinkić i Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bora)

„Ono što smo uradili u Boru mora da se uradi u svim ostalim regionima u Srbiji, u preduzećima gde je država vlasnik i gde imamo strateške resurse. Jer, ako smo uspeli u Boru, uspećemo i na drugim mestima“, rekao je danas u borskom rudniku lider Ujedinjenih regiona Srbije, Mlađan Dinkić.

Dinkić je, prenosi Fonet, podsetio da je rudnik u Boru, zahvaljujući merama Ministarstva ekonomije - koje je on vodio, izveden iz dubioze i spašen, kao i da je stvorena nova šansa za tu kompaniju i čitav region.

„Pre samo pet, šest godina Bor je bio grad bez budućnosti, grad iz kojeg su mladi masovno odlazili - čim završe školu. Rudnik je imao velike gubitke, rukovodioci nisu plaćali struju, nisu plaćali porez lokalnoj samoupravi, a neki su čak razmišljali da zatvore proizvodnju, što bi bila katastrofa", rekao je Dinkić.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije je istakao da je onda doneta odluka da se kupi nova oprema za RTB Bor i u poslednje dve godine ostvarena je dobit, pa sada novac od poreza na zarade ostaje najvećim delom u Boru.

„Od tog novca grade se moderne saobraćajnice, obnovljene su sve fasade, ljudi dobijaju posao, mladi se zapošljavaju i više ne odlaze iz ovog grada“, rekao je Dinkić, a prenosi informativna služba URS.

Dinkić je posebno naglasio da je Bor pravi primer kako bi nova vlada trebalo da radi u svim drugim regionima, koji su zapostavljeni i koji sada nemaju jednake šanse za razvoj, jer ih je centralna vlast zaboravila.

„Treba svima da damo jednaku šansu i svuda da pokušamo da napravimo preokret kao što smo uspeli u Boru," zaključio je Dinkić.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...