Završena prva faza ispumpavanja goriva iz “Konkordije”

Izvor:   Tanjug

Do nedelje uveče ispražnjeni su rezervoari u prednjem delu broda, u kojima se nalazilo dve trećine ukupne količine goriva

Prva faza ispumpavanja goriva iz turističkog broda "Kosta Konkordija", koji se 13. januara nasukao na stene kod italijanskog ostrva Điljo, završena je u nedelju, saopštila je italijanska agencija za civilnu zaštitu.

U saopštenju se navodi da su do nedelje uveče ispražnjeni rezervoari u prednjem delu broda, u kojima se nalazilo dve trećine ukupne količine goriva.

U "Konkordiji" se nalazilo više od 2.300 tona dizel-goriva i mašinskog ulja.

Ispumpavanje goriva iz broda počelo je 12. februara, mesec dana nakon nesreće u kojoj su 32 putnika izgubila život.

Planovi da se istovari gorivo sa broda prvo su bili odloženi zbog spasilačke operacije pronalaženja nastradalih, a zatim zbog lošeg vremena koje je trajalo skoro dve sedmice.

Nepovoljni vremensku uslovi na moru, koji se prognoziraju za ponedeljak, mogli bi da odlože planove da se počne ispumpavanje goriva iz teže dostupnih rezervoara u zadnjem delu broda.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...