U HRVATSKOJ REKORDNA POTROŠNJA GASA

Izvor:   croenergo.eu

Sektor transporta gasa Plinacra prošle nedelje je bio suočen sa brojnim intervencijama na transportnom sistemu prirodnog gasa.

Transport gasa je tokom prošle nedelje bio uredan, a zabeleženi su i rekordi. U sektoru transporta gasa Plinacro je bio suočen sa brojnim intervencijama. Razlog za to su bile velike hladnoće i nevreme, koje je zahvatilo gotovo celu Hrvatsku. Osobito teško bilo je u Dalmaciji, u kojoj je, uz nezapamćeno visoki sneg, više dana duvala i orkanska bura. Najveća šteta zabeležena je na MČS i MRS Obrovac, u kojoj je vetar pokidao zaštitne prozorske okvire i potom naneo u prostoriju velike količine snega. Šteta je zabeležena i u radnom krugu, uglavnom na ogradi i oznakama.

Zabeleženo je i na desetine drugih intervencija u drugim delovima Hrvatske, uglavnom zbog nestanka električne energije i zamrzavanja delova opreme. Zahvaljujući brzim intervencijama i otklanjanju kvarova i šteta, to se nije odrazilo na uredan protok gasa i transport do korisnika Plinacrovog transportnog sistema.

Protekle nedelje, kako smo doznali u Sektoru tehnološkog upravljanja, zabeležen je rekordan transport gasa, uz prosek od 667 hiljada kubnih metara gasa na sat. Maksimalni izlaz iz transportnog sistema bio je 9. februara u 8:30, kada su merni instrumenti Plinacra zabeležili rekordnih 815.000 kubnih metara na sat.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...