TOPLANE GREJU NON-STOP

Izvor:   B92

Toplane u Srbiji rade non-stop pa su zalihe mazuta i uglja svedene da dvodnevne, trodnevne ili četvorodnevne nivoe.

Više od 30 toplana u Srbiji rade neprestano već nekoliko nedelja. Nadležni upozoravaju da zbog starosti opreme postoji opasnost od kvarova.

Milovan Lečić, predsednik Udruženja Toplana nada se da ipak do toga neće doći. On navodi i da se troše velike količine energenata, tako da su zalihe mazuta i uglja svedene da dvodnevne, trodnevne ili četvorodnevne nivoe.

“Što se tiče gasa tu nemamo problema, ni što se tiče isporuke gasa. Istina, postoji obaveza toplana, koja se iz dana u dan uvećava, ali postoji i izuzetno razumevanje "Srbijagasa" da na ovom problemu zajedno radimo da grejnu sezonu dovedemo do kraja. S obzirom na to da je do kraja grejne sezone ostalo još nekoliko nedelja ja računam da ćemo, uz problem koji će nas sigurno pratiti, uspeti da grejnu sezonu privedemo kraju”, kazao je Lečić.

Proteklih dana probleme s grejanjem imali su građani Bora i Kruševca čiji su stanovi priključeni na gradske toplane. Kontakt s nadležnima iz te dve toplane nismo uspeli da uspostavimo, ali nam je Milovan Lečić, predsednik Udruženja toplana rekao da je u pitanju najverovatnije starost opreme, ali i niska energetska vrednost uglja.

“Pominjani su juče Bor i Kruševac, ja zaista nemam detaljne informacije šta se dešava. Pretpostavljam da su određeni kvarovi ili da je oprema do te mere stara da, s obzirom na remonte koji su radili u prethodnoj sezoni i demonte koje treba da urade na kraju ove sezone, verovatno su tu problemi", dodao je on.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...