TEHERAN NE RAZVIJA NUKLEARNO ORUŽJE (?)

Izvor:   Beta

Iran nastavlja obogaćivanje uranijuma ali Teheran još nije odlučio da nastavi razvijanje nuklearnog oružja, veruju u SAD

Američki ministar odbrane Leon Paneta izjavio je juče da obaveštajni podaci pokazuju da Iran nastavlja obogaćivanje uranijuma, ali da Teheran još nije odlučio da nastavi razvijanje nuklearnog oružja.

Paneta je na panelu Predstavničkog doma američkog Kongresa rekao da SAD neće dozvoliti Iranu da razvija nuklearno oružje ili da blokira Hormuški prolaz.

Američki ministar odbrane rekao je i da su ekonomske i diplomatske sankcije Iranu nanele štetu režimu u Teheranu.

Zapad na čelu sa SAD optužuje Iran da razvija nuklearni program kako bi pravio atomsko oružje, dok Teheran to negira i tvrdi da program ima mirnodopske ciljeve.

Paneta, koji je ranije bio na čelu obaveštajne službe CIA, rekao je da su SAD otvorene za pregovore kako bi se našlo diplomatsko rešenje za iranski nuklearni program, ali da su za Vašington moguće i sve ostale opcije.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...