SNEG POSKUPEO OGREVNO DRVO

Izvor:   Danas

Sneg koji danima pada i otežava rad ekipa sa teškom mehanizacijom da se probiju do planinskih sela u opštini Kuršumlija, ide na ruku prodavcima ogrevnog drveta.

Sneg koji danima pada i otežava rad ekipa sa teškom mehanizacijom da se probiju do planinskih sela u opštini Kuršumlija, ide na ruku prodavcima ogrevnog drveta.

Sve do Nove godine cena ogrevnog drveta u Kuršumliji bila je u proseku 2.500 dinara, ali već od Božića cena je udvostručena, tako da sada za metar drva valja izbrojati i više od 4.000 dinara. Zbog toga su trenutno najugroženija siromašna domaćinstva koja nisu obezbedila drva na vreme.

Predsednicu opštine Kuršumlija Vesnu Jakovljević kaže da se opština ovih dana susreće sa velikim problemima zbog vanredne situacije. Treba obezbediti namirnice, gorivo za mehanizaciju, a sada su se, zbog velike potrošnje, pojavili i problemi sa drvima. Trenutno opština može da pomogne samo najugroženijim porodicama.

Ministar za rad i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić obećao je jednokratnu pomoć od 500.000 dinara Centru za socijalni rad. Ova sredstva biće uplaćena na račun opštine tokom naredne nedelje, najavljuju u opštini Kuršumlija.

A koliko dugo će (pre)prodavci ogrevnog drveta držati visoke cene, zavisiće od toga koliko dugo će da potraje sneg i niske temperature.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...