NESTRO PETROL UMIRUJE POTROŠAČE

Izvor:   capital.ba

“Nestro petrol” neće menjati cene sve dok imaju stare zalihe goriva. Potpuno netačne prognoze onih koji smatraju da bi cena nafte i njenih derivata do maja u Republici Srpskoj i BiH mogla dostići astronomsku cifru od 3,5 KM za litar

Građani Republike Srpske nemaju razloga za paniku povodom najavljenog novog poskupljenja nafte i naftnih derivata na domaćem tržištu, tvrdi korporativni načelnik za odnose sa javnošću kompanije “Nestro petrol” Rade Vidaković.

Vidaković je rekao da “Nestro petrol” neće menjati cene sve dok imaju stare zalihe goriva i dodao da su potpuno netačne prognoze onih koji smatraju da bi cena nafte i njenih derivata do maja u Republici Srpskoj i BiH mogla dostići astronomsku cifru od 3,5 KM za litar.

“Kod nas se često dešava da razni prognostičari kataklizme proizvoljno nagađaju kako se formiraju cene. Niko ne može znati kolika će cena biti za tri meseca. To zavisi od brojnih faktora”, rekao je Vidaković za list “Pres RS”.

On kaže da je primetno da na tržištu Republike Srpske i BiH u poslednjih 15 dana postoji tendencija rasta cena, koju su izazvale niske temperature i otežan transport u većem delu Evrope, te poslednja dešavanja oko Irana.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...